KORAK STE DO TEČAJA

Provjerite još jednom narudžbu, krenite na plaćanje i vidimo se uskoro!

Vaša košarica je trenutno prazna.

  • Uz detaljna objašnjenja na online tečaju prisjetiti ćete se se svake vježbe koju radimo na satu uživo
  • Tako ćete dobiti više teoretskog znanja o psima, njihovom ponašanju i načinu učenja
  • Učiti u mirnom okruženju svoga doma i biti više koncentrirani na sadržaj.
  • Jednostavnije savladati gradivo
  • Biti bolji trener svom psu
  • Najbolje iskoristiti uloženi novac i vrijeme

ŠTO ZNAČI NAUČITI PSA NEŠTO I ŠTO JE TO TRENING ?

POUČITI: Pokazati ili objasniti kako nešto naučiti. Obrazovati ili ”omogućiti stjecanje znanja i vještina. Poučavanje se odnosi na bilo koji način prenošenja informacija ili vještina kako bi drugi mogli naučiti.

  • Pas uči izvoditi vještinu za nagradu, pogreške su dopuštene, pa čak i ohrabrene kako bi pas naučio koja su ponašanja poželjna, a koja nepoželjna. Naučite psa što i kako treba raditi kako bi zaradio nagradu. U fazi podučavanja glavni je cilj paziti da je psu ugodno i da je visoko motiviran za učenje kako bi shvatio da nagrada ovisi o nuđenju ponašanja. Potrebno je kontrolirati okolinu na način da pazimo da nema stvari koje bi mogle omesti psa. U ovoj fazi trening se mora održavati na što mirnijem mjestu koje pas dobro pozna.

TRENIRATIPoučavati kroz praksu i poduku tijekom određenog vremenskog razdoblja što omogućava razvijanje i usavršavanje kako bi bili sposobni, kvalificirani i stručni.

  • Potrebna je disciplina i redovito vježbanje. Kroz njega se razvijaju i oblikuju navike i način razmišljanja. Faza obuke: Uzimamo uvježbanu vještinu koju je pas naučio koristiti za dobivanje nagrade i nagrađujemo psa aku ispravno odgovori na signal, u slučaju krivog odgovora pas ostaje bez nagrade. Pažljivo se dodaje utjecaj okoline kao ometajućeg faktora.

DOKAZATIČinjenicama utvrditi istinitost, izvesti dokaz iz činjenica i njihovih veza, čin testiranja ili ispitivanja nečega. Testirati; ispitati nedostatke, pronaći greške; provjeriti kako nešto stoji u odnosu na standard.

  • Počinjemo smanjivati signale koji su korišteni za pomoć psu da izvede traženo ponašanje u različitim, ometajućim situacijama. Kao rezultat nastalih promjena pas će povremeno griješiti, a nagrađivanje ispravnog ponašanja će se događati samo povremeno. Pas uči da se isplati ponašati se na određeni način, jer nagrada može doći iznenada, bez obzira na okolinu.

Ukoliko pas previše griješi, a rijetko ispravno odgovara traženim ponašanjem, potrebno se vratiti koji korak nazad u TRENINGU i nakon nekog vremena pokušati ponovo dokazati ponašanje

Vaša košarica je trenutno prazna.

error: Sadržaj je zaštićen !!!

Kako vam možemo pomoći?